Laser ontharingen
|
Wat is laserontharing? De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. Hoe donkerder het haar, hoe meer pigment en hoe effectiever de behandeling zal zijn. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor het haar veilig en voorgoed gaat uitvallen.
De laserbehandeling Allereerst wordt er een intake gedaan en gekeken naar uw haar en huidtype om te bepalen of deze geschikt zijn om te behandelen. Nadien voeren we enkele testshots uit op een gewenste zone om te kijken hoe u op de behandeling reageert. Vervolgens wordt de behadelzone geschoren met een scheermesje. Een lasergel wordt aangebracht op het te behandelen gebied. Zowel laserspecialiste als patiënt dragen een speciale laserbril. Dan start de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van het gebied: ca. 10min voor bikini of oksels tot ca. 50min voor volledige benen.
Na de laserbehandeling Na de laserbehandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandling afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. De huid is nog wel wat kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen en baden. Bescherm uw huid de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcréme. Binnen een 3-tal weken na de behandeling zullen de haren vanzelf uitvallen. Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje zal zich weer opvullen met nieuw collageen. |