Schoonheidssalon

Waar je mooi jezelf kan zijn.

Mannen op de waxtafel

MenWax01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laser-ontharen-uitdunnen
Het is een onderwerp dat ons niet helemaal onbekend is maar we proberen het er ook gewoon niet over te hebben. Te pijnlijk, te rommelig, te ... Of misschien ook niet. ...
Een laatste maar beste oplossing om van het overtollige borsthaar af te raken is het waxen. Vergeet echter de keuken-en-badkamer-potjes waarmee je jezelf enkel meer pijn dan nodig bezorgt en stap gewoon het schoonheidssalon binnen: je bent heus niet de enige! ...
Sinds enkele jaren laten steeds meer en meer mannen hun ongewenste beharing onder handen nemen door de schoonheidsspecialiste. Voor velen begint het vaak met het verwijderen van haar op minder esthetische plekken zoals de rug en schouders en dit vaak op vraag van de partner.

Na enkele keren durft men het echter ook aan de torso onder handen te laten nemen en eerlijk gezegd: vergeleken met het ontharen van de bikinilijn van een vrouw is het waxen van je borstharen kinderspel!

Voordelen van waxen

Het grootste voordeel van waxen is dat de haren met haarzakje en al verwijderd worden zonder stoppels achter te laten. Daarnaast zal waxen de groei van het borsthaar uiteindelijk ook vertragen, aangezien er steeds weer eerst een haarzakje moet groeien. Deze vertraging merk je echter pas na een aantal waxbeurten aangezien ieder haartje zich in een ander groeistadium bevindt en onder elk bestaand haartje reeds een nieuw haartje groeit.

Het waxen van een torso neemt een 15 à 20 minuten in beslag en kun je
best vergelijken met lichte speldeprikken. Om je huid achteraf te kalmeren en irritatie tegen te gaan wordt je achteraf ingesmeerd met een balsem op oliebasis. De eerste keer is het wel even doorbijten maar je bent dan ook wel een hele tijd van je borsthaar verlost.

Laat je regelmatig waxenindex

Wanneer je je torso regelmatiger laat waxen, de minimumlengte van je borsthaar moet wel minstens 1cm zijn, zal dit steeds makkelijker gaan en minder pijnlijk aanvoelen omdat de haartjes minder sterk verankerd zullen zijn. Daarnaast zullen de haartje ook dunner blijven waardoor je borsthaar minder zwaar lijkt.

Nazorgen

Let wel op, ga nooit direct zonnen na een waxbeurt en neem geen hete douches of baden. Zwemmen kan dan weer absoluut geen kwaad. Mocht er een restje wax op je lichaam achtergebleven zijn, verwijder dit dan met behulp van een balsem of lotion op oliebasis en begin nooit heftig met zeep te schrobben.

Waxen is een bijzonder effectieve manier om een teveel aan lichaamshaar te lijf te gaan. Je kan gaan van een neushaarwax tot een volledige bodywax. Daartussenin liggen de meest gekozen opties voor mannen : borst en buik, rug, achterwerk, bilnaad en (voor de sporters) benen. Grote voordelen zijn de snelheid en feit dat je tot 8 weken lang niet meer opnieuw moet beginnen.

Een bijkomend voordeel is dat het je spierdefinitie verbeterd. Haar is nu eenmaal zelden een mooie omkadering voor een niet zo gespierd lichaam als de meesten van ons hebben. Ook zal je er van nature 'glad' uitzien wat vaak ervaren wordt als viriel en jong. Er zijn natuurlijk ook nadelen. Een van de grootsten is er een van medische aard. Mensen met diabetes en/of slechte bloedcirculatie, huidaandoeningen laten het beter aan zich voorbijgaan. De aard van hun aandoening kan er immers voor zorgen dat ze sneller infecties oplopen. Het gaat hier natuurlijk om een minderheid, maar beter voorkomen dan genezen.

Waxen, auw !?

Ja, lekker voelt het niet aan. Bij het waxen worden duizenden haren ineens uitgetrokken. Dat gaat een pak sneller dan scheren maar het doet dus wel degelijk pijn. Na verloop van tijd wen je er wel deels aan. Maar een plezierrit zal het nooit zijn.
Kan je er iets tegen aanvangen? Niet echt. Op je tanden bijten, denken aan het resultaat en eventueel een pijnstiller op voorhand nemen.

En ach, wees een man. Er zijn wel ergere zaken dan dit :)

Openingsuren

Maak een afspraak Online: Afspraak Icon 01

Dinsdag  08u30 - 18u30

Woensdag  08u30 - 18u30

Donderdag 08u30 - 18u30
Vrijdag  08u30 - 16u00
Zaterdag  08u30 - 12u00
Zondag g
esloten

Laatavond: op afspraakBel:050 27 65 26 ofThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bij het niet nakomen van uw afspraak zijn wij genoodzaakt om de waarde van de gevraagde verzorging aan te rekenen.

Contact

Torhoutsestraat 317

8020 Ruddervoorde - Baliebrugge
T 050 27 65 26

Ondernemingsnummer 0680110946
vind ons op de kaart

e-mail: niki@thebeautys.be 

Inschrijven nieuwsbrief

www.thebeautys.be

footer logo 2x

 

Dames & Heren